Биячът на Перник – прокурорският син Васил Михайлов със словесни провокации в съда

Биячът на Перник – прокурорският син Васил Михайлов със словесни провокации в съда

Миналата седмица Софийският районен съд заседава по делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Той е подсъдим за няколко побоя и нанасяне на телесни повреди. Срещу него беше образуван и друг процес – за отправена заплаха към бившата му приятелка.

Михайлов беше доведен в съда с белезници,  въпреки че във вторник районният съд постанови, че може да бъде освободен срещу 3000 лв. гаранция. Прокуратурата обжалва това решение и Васил Михайлов остава в ареста, докато градският съд не се произнесе като последна инстанция.

На заседанието на съдебния състав Васил Михайлов репликира, апострофира и влиза в диалог със свидетели по делото, което провокира от своя страна магистратите да го помоля да се държи по-възпитано.

По време на заседанието се чуха едни от най-ключовите показания. Пред съда говори съпругата на треньора Румен Николов, която първа разкри случаите на насилие в града. Тя призна, че съпругът ѝ все още се възстановява, не е добре здравословно и отново каза, че Перник се страхува от Васил Михайлов.

„Започваха с издевателство и побой над мъже, които бяха на колене, с наведени глави, които той риташе и биеше. И чувах и писъците на приятелките им, които молеха за помощ. И при мисълта, че някой е бил толкова безпомощен, а друг стои и снима, и това е продължило повече от година и целият град е мълчал, не можех да си представя, че ще гледам повече”, заяви Марияна Николова, съпруга на потърпевш от Васил Михайлов, която биячът успя да разплаче в съдебната зала. „Как очаквате да се държи човек, който при всяко свое излизане се държи толкова нагло? Засегна се, че го нарекох същество. Той е изключително честолюбив. Развесели се, когато се разплаках. Явно е човек, който знае, че каквото и да направи, няма да получи нищо и ще продължи отново“, каза съпругата на пребития треньор.

Защитата на обвиняемия пък продължава да твърди, че насилието на Михайлов винаги е било провокирано. Атакувал футболния треньор, защото мъжът притеснявал братовчедка му.

През септември м.г. Софийската районна прокуратура обвини Михайлов за общо четири закани за убийство към приятелката му.

При всяко свое излизане се държеше толкова нагло, че наистина благодарение на неговото поведение, го прибираха обратно. Все още нито едно от делата срещу Михайлов не е завършило дори на първа инстанция.