Община Трън няма да вдига и тази година цената на дървата за огрев за населението

Община Трън няма да вдига и тази година цената на дървата за огрев за населението

Община Трън няма намерения да коригира цената на дървата за огрев, предназначени за населението, тази година. Това увери кметът на Община Трън Цветислава Цветкова. Тя допълни, че това е цена само за жителите на община Трън по постоянен адрес. И тази година количество дървесина, което едно домакинство може да закупи по този ред за една календарна година, е до 10 пространствени куб. м., които ще му бъдат доставени до вкъщи.

Кметът на Трън напомни, че съгласно чл.111, ал.7 от Закона за горите, подаването на заявления до кмета на населеното място за включване в списъка на физическите лица, имащи право на закупуване на дърва за огрев, е до 31 март 2024г.

„Това е добре и за хората, и за природата. Така те ще си доставят навреме дървата, а не в последния момент и да се налага да студуват. Наред с това дървата ще изсъхнат, което означава, че по-малко вредни емисии ще се отделят във въздуха“, уточни Цветкова.

И тази година общинското предприятие „Трънска гора ще има за задача да осигури необходимите дърва за огрев на населението от общината.