Децата и учениците няма да плащат такса за страхотния нов басейн в центъра на Перник

Децата и учениците няма да плащат такса за страхотния нов басейн в центъра на Перник

Приключиха дейностите по изграждането на новия корпус със закрит плувен басейн на ОУ „Св. Иван Рилски“ и ПМГ „Христо Смирненски“. В новата сграда освен басейнът, на четири етажа са обособени голям физкултурен салон, класни стаи с придружаващи санитарни помещения към тях, 8 STEM кабинета и 2 иновативни обществени пространства. Сградата е изцяло съобразена с хората с двигателни и други проблеми.

До две седмици басейнът и сградата ще бъдат достъпни за учениците на двете училища и перничани.  Предвижда се таксата за ползване на басейна от възрастни на посещение за 1 час да бъде 10,00 лв., а деца и ученици до 18 годишна възраст няма да заплащат такса. Съоръжението ще може да се използва свободно след учебните занимания по плуване и тренировките при утвърден график. Предвидено е и издаването на месечни абонаментни карти и такива за шест месеца, както и ползването на басейна от спортни клубове за провеждане на тренировки, състезания, срещи и други мероприятия.

Това бе едно от обещанията, които кметът на Перник Станислав Владимиров пое по време на предизборната си кампания за местни избори миналата година.

Съвсем скоро ще започне и работата по обновяването на плувния басейн в сградата на  X ОУ „Алеко Константинов“ и Спортно училище „Олимпиец“.