Над 13 километра пътища и улици в трънско и брезнишко ще бъдат рехабилитирани

Над 13 километра пътища и улици в трънско и брезнишко ще бъдат рехабилитирани

Годишната областна план-програма по безопасност на движението по пътищата в област Перник за 2024 година е била приета на неприсъствено заседание. Заседанието се е провело на 31 януари тази година, предаде репортер на Zapadno.com.

На 25 януари с писмо е била инициирана писмена процедура за неприсъствено вземане на решения от членовете на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата на област Перник, като са им били изпратени материали. Сред членовете са били представители на всички общини в областта.

Община Трън е предложила на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата на област Перник с цел гарантиране на безопасността на движението на територията на общината, през да бъдат предвидени за основно обновяване 7 пътни отсечки и улици в града и по част от селата. Общата дължина на пътищата и улиците, които трябва да бъдат рехабилитирани и реконструирани е 12 864 метра. Четири от обектите са общински пътища към селата Кожинци, Ездимирци, Цегриловци и между Велиново и Милкьовци. В града се предвижда ремонт на 930 метра от улица “Стефан Рангелов” и 690 метра от улица “Атанас Ботев”. Седмият обект е улица, която се намира в село Филиповци и е с дължина 140 метра. По предварителни изчисления, общата прогнозна стойност за обновяването на предвидените пътища и улици възлиза на  4 968 302 лева.

Общинската управа е предложила да бъдат подменени и 3 пътни знака в града. Подмяната ще струва, по предварителни изчисления 250 лева.

Община Брезник е предложила на заседанието на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата на област Перник, което се проведе в края на януари,  да бъдат  рехабилитирани общо 1200 метра улици. Предложението на Общината предвижда на 200 метра от уличната мрежа да бъде извършена реконструкция на пътното платно, тротоари и бордюри. Прогнозната стойност е 150 000 лева с включен ДДС. На 1000 метра от уличната общинска мрежа ще се извърши изкърпване на дупки и деформации на пътната настилка. Прогнозната стойност на ремонтните дейности възлиза на 200 000 лева с включен ДДС.