Средношколци видяха как се спасяват хора в бойна обстановка

Средношколци видяха как се спасяват хора в бойна обстановка

За втора поредна година ученици от ПМГ „Христо Смирненски“ посетиха Военномедицинска академия по повод Дните на отворените врати за кариерно развитие, които организират от ВМА.
Учениците имаха възможност да зададат своите въпроси относно обучението към курсистите по специалностите „Военен лекар” и „Военна медицинска сестра“. Те наблюдаваха демонстрация на военните парамедици, които спасяваха хора в реална бойна обстановка във Военномедицинския симулационен тренировъчен център.
Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски запозна учениците със структурата на ВМА, мисиите и отговорностите, с които те се различават от останалите лечебни заведения.
Дните на отворените врати за кариерно развитие във Военномедиицнска академия (ВМА) се провеждат за втора поредна година с цел да бъдат представени специалностите „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“ пред ученици от 11 и 12 клас.
Зрелостниците имат възможност да се запознаят отвътре с модерната материална база и оборудване на световно ниво, както и да наблюдават на живо демонстрации във Военномедицинския симулационен тренировъчен център.Специалисти от ВМА отговорят на всички въпроси, свързани със спецификата, възможностите и предизвикателствата на работата в структурите на ВМА от кандидатстудентските изпити, през обучението до възможностите за професионално и кариерно развитие.