Потоп в Анталия отне човешки живот, градушка слиса хората в Чешме

Потоп в Анталия отне човешки живот, градушка слиса хората в Чешме

Пороен дъжд с гръмотевична буря, който започна в Анталия снощи, увеличи интензивността си през изминалата нощ. В много райони жилища и работни места бяха наводнени.

Наводнението причини смъртта на един гражданин. След като придошлата вода се оттегли, беше открито безжизнено тяло на човек в кола затисната в подлез в квартал Керез, Анталия. Стана ясно, че намереният труп е на е 47-годишният Халил Йълдъз.

На редица места в града се образуваха водни натрупвания по пътищата поради внезапно увеличилия се проливен дъжд. Шофьорите трудно се придвижваха в града. Редица подлези в центъра бяха наводнени, а в някои райони транспортът беше невъзможен поради валежите.

„Поради продължаващите неблагоприятни метеорологични условия и наводнения в нашия град, в 5 района днес е отменено обучението в училища и детските ясли. Освен това, поради неблагоприятни метеорологични условия, персоналът с увреждания, бременните и хронично болните, работещи в обществени институции в тези 5 централни района, ще бъдат в административен отпуск за 1 ден“, се казва в изявление от губернаторството на Анталия. Поради непроходимите наводнени пътища мотокуриерите няма да имат право да навлизат в трафика в центъра на Анталия до второ нареждане.“

Според информация, получена от противопожарната служба на община Анталия, много хора, които са били блокирани в домове, работни места и превозни средства поради дъжда, са били евакуирани. Работата в района продължава.

Въпреки, че за кратко някои самолети бяха принудени да се приземят на съседни летища, беше съобщено, че няма извънредна ситуация на летището в Анталия и въздушният трафик продължава.