Мутри с джип били роднина на Стоян Кушлев, ето как го заплашили

Мутри с джип били роднина на Стоян Кушлев, ето как го заплашили

Побой над роднина и едно изпратено послание? Какво е да отнемаш незаконно придобито имущество в България? Защо първият председател на КПКОНПИ Стоян Кушлев не се разделя с пистолета си и на 85 години?

„Никога не знам какво ще ми се случи. Аз съм засегнал много хора. Само над 300 млн. лв. е отнетото имущество. Наложените санкции и запори над имущества са над 1 млрд. лева.  Аз съм предупреден от хора в службите да излизам винаги само въоръжен”, заяви първият председател на КПКОНПИ Стоян Кушлев в ефира на Нова тв.

Кушлев разказва, че за първи път е чул името на Мартин Божанов в края на 2005 г. „Когато започнахме да образуваме първите дела за отнемане на имущество на основата на изпратените ни влезли в сила присъди от всички съдилища в страната”, посочи той.

„Помня, че с него имаше една възрастна жена на 75 г., която беше сключила фиктивен брак с негов шофьор. Тя притежаваше много имущество. След известно време тя умря и той се разпореждаше с нейното имущество.

Никой от наследниците, нищо не получи”, разказва бившият председател, като подчерта, че само наследството е било 2 млн. лв.

Той разказа и как е бил сплашван. Кушлев разкри, че три мутри с голям и лъскав джип са били и малтретирали негов племенник, който е бил навремето шофьор на покойния и влиятелния по онова време политик Жорж Ганчев. Те са искали от него Кушлев да се откаже да разглежда техните дела.

„Да кажеш на Кушлев да спре да се занимава с нашите проблеми, иначе лошо го чака“, уточнява той.

Първият шеф на КПКОНПИ обаче не може да потвърди, дали тези хора са били пратени от Божанов или от някой друг, с чиито дела той се е занимавал./БЛИЦ