Вижте до кога ще се радваме на топлото време

 Вижте до кога ще се радваме на топлото време

В петък отново ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб, в Източна България и северно от планините умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София – около 17°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места главно по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 19°-22°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 4°.

През почивните дни ще се задържи сравнително топло. В събота облачността ще се увеличава и вплътнява, в неделя ще бъде предимно облачно, с валежи на места, главно в Южна България, значителни по количество в Рило-Родопската област.

Вятърът ще е от юг-югозапад, в източните райони близо до северните планински склонове в събота – умерен, в неделя – до силен. Минималните температури ще са между 4° и 9°, максималните в събота между 15° и 20°, в неделя с 2-3 градуса по-ниски.