Бъдещето на Перник след края на въглищата

Бъдещето на Перник след края на въглищата

„Бранд Медия България“ организира второ публично събитие в рамките на проекта „Преход на възможностите“, съфинансиран от Европейския съюз. Кръгла маса „Реализиране на възможностите – Перник“ ще се проведе на 8-ми февруари в сградата на Община Перник от 11 часа.

С това събитие искаме да ангажираме местните заинтересовани страни в дискусия и  търсене на решения за бъдещото развитие на региона, който ще бъде един от най-засегнатите от прехода към въглеродно-неутрална икономика, поясняват организаторите. Кръглата маса ще инициира публичен диалог с местни представители, които могат да допринесат за справедлив преход със собствени идеи и проекти.

Участници в събитието ще бъдат Станислав Владимиров- кмет на Перник, Людмил Веселинов- областен управител на Перник, Радослав Йорданов, МИГ – Радомир – Земен, Георги Милев- председател на КРИБ – Перник, Вера Петканчин, Junior Achievement Bulgaria и други.

Те ще разговарят в рамките на тематични панелни дискусии по социални и икономически теми, актуални за региона. Всички записали се участници от публиката ще бъдат активни участници в дискусията.

Дискусията  ще стъпи на резултатите от Конференция „Преход на възможностите – Перник“, която се проведе на 23-ти януари, като ще даде възможност на участниците да обменят мнения и да предоставят специфичен експертен опит при справянето с най-важните и неотложни въпроси за региона на Перник. Очаква се в резултат на дискусиите да бъдат идентифицирани (или набелязани) общи идеи, които да дадат началото на сътрудничество и съвместни предложения за проекти. По този начин местният капацитет пълноценно ще се използва за постигане на приоритетите на политиката на сближаване чрез нейните възможности за финансиране.

В тази връзка каним представители на различни заинтересовани страни от региона на Перник (синдикати, работодателски организации, бизнеси, предприемачи, образователни институции, граждански сектор, експерти и други) да се присъединят към разговора, казват организаторите на форума.