Рекорден брой скиори посетиха курорта “Мальовица“ този уикенд

Рекорден брой скиори посетиха курорта “Мальовица“ този уикенд

 От 2020 година до сега планинският курорт „Мальовица“, намиращ се в живописната Рила планина, е обект на значителни инвестиции и претърпя пълна трансформация. Резултатите са на лице. През последния януарски уикенд рекорден брой любители на зимните спортове и зимната планина посетиха курорта.

Това беше и първият уикенд за този ски сезон, през който имаше и нощни спускания, които са предпочитани от голям брой туристи, тъй като вечер е по-спокойно, а и планината на светлината на луната е неповторима.

Любителите на белите спортове, които посетиха курорта „Мальовица“ през уикенда,  споделят, че са приятно изненадани от ниските цени за ползване на съоръженията за качване, ски гардеробите, ски инструкторите и дори на ресторантите.

Мальовица е подходящо място и за любителите на силни усещания, не само защото районът е предпочитано място за алпинизъм. Другата причина е, че именно поради разчупения ландшафт и дебелата снежна покривка вдигането на адреналина за търсещите подобни изживявания е гарантирано.

Но в курорта „Мальовица“ има място и за начинаещите. За всички, които сега прохождат в зимните спортове е отредена малката писта на Меча поляна с минимален наклон, на която инструктори с дългогодишна експертиза, професионализъм и специален индивидуален подход помагат в първите им стъпки.

Едно от интересните места около емблематичната мальовишка Меча поляна е специалната писта за шейни, където и малки, и големи се забавляват спускайки се по стръмния склон, а след това качването е лесно благодарение на модерната транспортна лента.

„Рекорден брой туристи посетиха курорта „Мальовица“ този уикенд. Всички трасета са отворени. Целият ни екип работи неуморно, както в работата с клиенти, така и по поддръжката на съоръженията. Стараем се ски сезонът да премине максимално гладко и всички да са доволни“, заявиха от ръководството на курортния комплекс.