Кой ще потърси отговорност за похарчените милиони, които ние ще плащаме?

Кой ще потърси отговорност за похарчените милиони, които ние ще плащаме?

На редакционната поща на Днес и Утре получихме гневно писмо от читателката ни Виолета Илиева, която живее в кв. “Изток” в Перник. Поводът затова е повече от основателен. Ето какво ни пише тя и го подкрепя със снимки:

” Уважаеми журналисти, свикнахме да гледаме немарливо свършени ремонтни дейности, но това вече е прекалено. Става въпрос за ремонта на канализацията в кв. “Изток”, която започна към 20 август миналата година. Фирмата-изпълнител, наета сигурно от “В и К”-Перник, започна първо с изкопни работи пред  блок №60, в кв. “Изток”. Разкопаха паркинга пред него и го превърнаха в руини. Поставиха някакви големи тръби в огромния изкоп и го оставиха така над 4 месеца.  Не взеха никакви предпазни мерки, за да не пропадне човек или дете в него, при положение, че рано започна да се стъмва. През топлото време на обекта- по цялата ул. “Благой Гебрев”, работиха от време на време по трима, максимум четирима човека.  Когато дойде декември и температурите паднаха, тогава се разбързаха- явно гонеха срокове. Започнаха набързо да запълват изкопите и да асфалтират. Почти в навечерието на Коледа затрупаха и изкопа пред блок №60- на две, на три и положиха малко асфалт. На снимките се вижда колко бездарно са си свършили работата в бързината да спазят срока и да “усвоят парите”. Много се изписа затова колко пари струват тези ремонтни работи в нашия град. Ясно е, че пак ние, клиентите, ще ги плащаме тези милиони. Но как е възможно, при такива огромни средства, да се работи така безотговорно и немарливо. Питам- къде е инвеститорският контрол. Изкопът пред блок  №60  го заровиха набързо, въпреки че имаше много вода. Сега от двете шахти се носи ужасна миризма. Земята сляга непрекъснато и може някоя кола да пропадне. Къде е контролът от страна на “В и К”. През есента им сигнализирахме, че заради този изкоп се пълнят с отпадни води мазетата на блок №60. Никой не си направи труда да реагира. Това е нечувано безхаберие. Има ли кой да потърси отговорност за похарчените милиони, които ние ще плащаме?”

Всички чакахме наистина с нетърпение реализирането на водния цикъл в Перник. Дали обаче заложените в проекта дейности са извършени както трябва, само Бог знае.  Много скоро обаче,  със сигурност ще разберем това.