Ново дело срещу прокуроския син – бияча от Перник Васил Михайлов за закана с убийство

Ново дело срещу прокуроския син – бияча от Перник Васил Михайлов за закана с убийство

Софийският районен съд образува второ дело срещу Васил Михайлов по внесен обвинителен акт за закана с убийство. Делото е разпределено и насрочено за 20 февруари от 14:00 ч., съобщиха от съда. В началото на декември Софийската районна прокуратура внесе в Районен съд – Перник обвинителен акт срещу Васил Михайлов, син на прокурора Бисер Михайлов, за закани с убийство, отправени към бившата му приятелка Боряна Рангелова. Внесоха трети обвинителен акт срещу Васил Михайлов за закани с убийство Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийската районна прокуратура спрямо Васил Михайлов за извършени престъпления на територията на Перник. Той е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство. По обвинение за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Васил Михайлов вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца затвор условно.

Междувременно „Уикенд“ писа, че Васил Михайлов, който е подсъдим за серия побои над мирни граждани, е пребил в затвора и Кристиан Николов, който изтърпява 9-годишна присъда за убития от него в катастрофа журналист Милен Цветков.

Нападението станало на 21 декември по обяд, по време на разходка карето. „Васил му се нахвърли безпричинно и му нанесе жесток удар в областта на тила, а когато Кристиан падна, започна да го рита в главата. Надзирателите успяха да озаптят прокурорския син, но не го пратиха в карцера… Кристиан Николов не пусна жалба за побоя, а няколко дни по-късно бе пуснат в отпуск за Коледните празници“, разказва пред вестника лишен от свобода.

Според мълвата, която се носи сред обитателите на Централния софийски затвор, убиецът на Милен Цветков е бил нападнат, тъй като отказал да плаща „такса спокойствие“. Васил Михайлов, заедно с още двама рецидивисти, изтърпяващи присъди за хулиганство и търговия с дрога, подлагали на системен тормоз лишените от свобода и ги принуждавали да им плащат.

Твърди се, че Кристиан Николов бил притискан да плаща по 5 000 лева на месец. Както е известно, майка му е богата бизнес дама. Тя е съдружник на алкохолния бос Миньо Стайков, притежава е най-скъпата детска градина в столицата.