Този уикенд на места ще превалява сняг, снежна покривка – само на места в Северна България

Този уикенд на места ще превалява сняг, снежна покривка – само на места в Северна България

В петък ни очаква разкъсана облачност, а вятърът ще се задържи от северозапад.

„Повече облаци ще има в източните райони. В петък следобед и вечерта започва увеличение на облачността с по-сериозни валежи, в събота се очакват валежи от дъжд и сняг, още сутринта в Западна България ще превалява сняг. По-интензивните валежи ще бъдат в северната половина от страната. Снежната покривка в края на съботния ден ще достига някъде около 3-4 см, а в Южна България почти няма да има снежна покривка – максимум 1 см“, допълни Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че в понеделник ще продължава да превалява сняг.

„Мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление в северните и източните части от страната, но главно в планинските райони ще превалява сняг. Във вторник и сряда ще бъдем във властта на мъглите и ниските температури, минималните температурите ще са от -7 до -3, а максималните ще се движат от 4 до 8 градуса“, каза още Янков.

Той успокои, че след това ни очаква и затопляне.

„Ще посрещнем началото на февруари с топло време – ниски облаци по Черноморието и слънце в планините. Следващата събота и неделя ни очакват температури между 10 и 15 градуса. Всички, които ще пътуват този уикенд и следващия, трябва да внимават с намалената видимост“, добави синоптикът.

А между 4-5 февруари започва промяна на времето, тя ще е с рязко понижение на температурите и превалявания от сняг, главно в Северна България. Застудяването ще е между 5 и 8 февруари.