Нова инициатива в пернишката полиция – създават административен център за граждани

Нова инициатива в пернишката полиция – създават административен център за граждани

През 2023 година постегнахме добри резултати в работата си, тази година ще се стремим те да бъдат надградени, заяви директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов на специалната пресконференция по повод отчета на дирекцията за работата през отишлата си година. Той съобщи, че през настоящата година са планирани съвместни обучения с прокуратурата за работата по разследване на икономически престъпления.

Особено внимание ще бъде отделено и на подобряване на работата на служителите на реда с гражданите. В тази връзка е и предстоящото реализиране на местна инициатива – създаване на административен център за граждани. Идеята е чрез него да бъде улеснен достъпът до административните услуги – с гишета на Пътна полиция, БДС, Дирекция „Миграция“ и служба ГРАО на Общината.

Подобрена е и организацията при регистрация на МПС. Гражданите се обслужват на едно гише и услугата трае около 20 минути.

С това е сложен край на опашките от хора, чакащи с часове .  Повишена е събираемостта на наложени глоби по Закона за движение по пътищата. Освен полицаите, осъществяващи пътен контрол, патрулно-постова дейност и колегите им от Териториална полиция, са дадени достъпи на всички служители извършващи административни услуги и е указано да се правят проверки и връчване на документи на преминаващите граждани, поясни още Милчов.