Областната дирекция на МВР изпрати по-успешна 2023 година в сравнение с предходната

Областната дирекция на МВР изпрати по-успешна 2023 година в сравнение с предходната

2023 година е била по-спорна на служителите на Областната дирекция на МВР в Перник в сравнение с предходната 2022 година. Това стана ясно на специална пресконференция днес, след като бе изслушан  доклада на ръководството на дирекцията за свършената работа. На отчета присъстваха зам.-министърът на вътрешните работи Христо Стефанов, Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов, ръководителят на Окръжен съд – Перник Калин Баталски, окръжният прокурор Галина Антова и кметовете на общини от региона.  

„Поздравявам всички служители на дирекцията с положените от тях усилия през 2023 година, които са довели до подобрите резултати в овладяване на криминогенната обстановка – регистрирани са по-малко на брой престъпления, а разкриваемоста се е повишила с три пункта“, заяви пред журналисти Главният секретар на МВР. Той подчерта още, че постигнатите резултати са плод и на доброто взаимодействие на органите на реда с общинските и областната администрация, кметовете на общините, държавното обвинение и други институции, имащи отношение към опазването на реда и сигурността в региона. Той подкрепи думите си с факта, че в региона през 2023 година няма неразкрито тежко престъпление, не са допуснати случаи на престъпления с висока обществена опасност, на посегателства върху собствеността с големи щети.

Един от основните приоритети, по които са работили и продължат да работят служителите на реда и през 2024 година е свързан с наркоразпространението. Специално внимание ще се обръща на недопускането на наркодилъри близо до учебните заведения и места, където се събират повече деца и младежи. Фокусът ни ще е върху мерките, целящи да опазим децата си от дрогата, каза още Главния секретар. Той допълни, че  голямо внимание ще се отдели и за подобряване на работата на полицията с гражданите, с промяна на поведението на служителите на реда спрямо гражданите. Това е национална политика, не касае само Перник, поясни главен комисар Живко Коцев.