Евродепутатите от БСП: Корнелия Нинова лъже

Евродепутатите от БСП: Корнелия Нинова лъже

Евродепутатите от БСП Петър Витанов, Сергей Станишев, Иво Христов и Елена Йончева разпространиха декларация по повод неверни твърдения на Корнелия Нинова пред „Тази сутрин“ по БТВ от днес. Ето какво гласи тях – без редакция:

„Във връзка с внушенията на г-жа Корнелия Нинова в сутрешния блок на БТВ, сме длъжни да заявим, че те не отговарят на истината.

Българските депутати от Групата на социалистите и демократите последователно гласуват ПРОТИВ доставката на оръжие за Украйна.

Българските евродепутати-социалисти са сред учредителите на Групата за мир в Европейския парламент, нееднократно са правили изказвания с този призив в пленарната зала и са застъпвали същата позиция в работните дебати.

Бихме искали да напомним, че кабинетът „Петков“ (с министър на икономиката самата г-жа Нинова) активно участваше в доставките на оръжия за Украйна по признанието на министър-председателя.“[1], се казва в изявлението на социалистите.

[1] Директен износ за Украйна е нямало, но нашите партньори от Полша и Румъния, Щатите и Англия са купували това оръжие. Да, част от това оръжие е отивало в украинската армия…… Радваме се на заглавието на „Ди Велт“, че България е имала основополагаща роля и е на правилната страна на историята. /Изказване на Кирил Петков в НС на 18 януари 2023 г/.“/Източник:Marica