Бюрото по труда в Перник търси общи работници и продавач-консултанти

Бюрото по труда в Перник търси общи работници и продавач-консултанти

Тази година не започна оптимистично  по отношение на пазара на труда. Но това не е нещо ново за зимния сезон. Последната седмица на изминалата година беше много неблагоприятна за пазара на труда в Перник. Все пак през първата седмица на годината предлаганите работни места се увеличиха малко. Но, за съжаление, през изминалата седмица те отново намаляха, макар и само с 2 и станаха 88. Добрата новина е, че се увеличиха свободните места за висшисти с 4 и те станаха 18.

И през отминалата седмица е актуална офертата за работа на 10 общи работници за Радомир и 11 продавач-консултанти за Перник.

Освен тях, на трудовата борса в Перник през отминалата седмица се предлагат свободни места за: чистач-хигиенисти,  медицинска сестра, общи работници в промишлеността, кранист, работници в кухня, машинни оператори фармацефтични продукти, строителен инженер, инженер- конструктор, лаборант, машинни оператори металорежещи машини, шофьор на тежкотоварен автомобил, специалист труд и работна заплата, рехабилитатор, банкови служители обслужване на клиенти,  монтьори на топлофикационни съоръжения, логопед, техник-механици на отоплителни, хладилни и вентилационни инсталации, електромонтьори, бродировачи, обслужващи магазин, касиер, снабдител-доставчик, психолог, монтажник на дограма, портиер, главен експерт, старши експерт, обслужващ работник промишлено производство, началник отдел  администрация, учител по физика и астрономия, учител по БЕЛ

Случващото се на пернишкия трудов пазар не е инцидентно. Обикновено през зимния сезон предлаганите свободни места намаляват чувствително, тъй като няма търсене заради свиването на строителството и някои сезонни дейности. С навлизането в зимния сезон не се наблюдаваше значително намаление. Но в края на декември станахме свидетели на драстично намаляване на свободните работни места.

През изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях за производството. Прави впечатление, че в края на първи срок се появиха свободни места за учители.

 И през отминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 70 свободни места и 18 за безработни висшисти.