На 21 януари ограничават движението на камиони над 12 тона на територията на област Враца, заради очаквани валежи от сняг

На 21 януари ограничават движението на камиони над 12 тона на територията на област Враца, заради очаквани валежи от сняг

До 17 ч. на 21 януари /неделя/ се ограничава движението на тежкотоварни камиони над 12 т по републиканската пътна мрежа на територията на област Враца. Времената забрана за преминаване се въвежда заради очакваните интензивни валежи от сняг, снегонавявания и поледици. По този начин ще се осигурят условия за по-ефективна работа на снегопочистващата техника и по-безопасно пътуване за останалите участници в движението.

Тежкотоварните автомобили ще могат да преминават по път II-15 Враца – Ферибот Оряхово и път II-13 Плевен – Бяла Слатина – Борован, за които временното ограничение не важи. Движението по двете пътни артерии трябва да се осъществява задължително с вериги.

  Ограничението за движение по републиканските пътища на територията на област Враца се отнася и за състави с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Забраната не важи за автобуси.

 При необходимост, в усложнена метеорологична и пътна обстановка, е възможно да бъдат въвеждани ограничения за движение и на територията на съседните области.

  Агенция „Пътна инфраструктура“ отново апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

Шофьорите трябва да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на специализираната техника.