В Радомирско търсят коя е най-вдъхновяващата жена

В Радомирско търсят коя е най-вдъхновяващата жена

За трети път фондация „Солидарност в действие“ в радомирското село Друган организира конкурс за номинации на най-вдъхновяващите жени в община Радомир, съобщиха от организацията.

Десет от номинираните ще бъдат наградени с почетни грамоти и статуетки на тържествено честване на Международния ден на жената в Радомир. Те ще бъдат представени и с кратки филми по време на кампанията в социалните мрежи.

През 2021 г. за първи път фондацията отбеляза 8 март чрез серия прояви, дали видимост на постиженията и приноса на местни жени от различни поколения и етнически профил. Проведена е била и улична кампания с десетки жени от града.

През 2022 г. се е състояло второто издание на конкурса, а в организираното празнично награждаване с богата културна програма участват над 120 местни граждани.

Създадени и разпространи са осем кратки филма, посветени на наградените, както и „Наръчник за публично открояване на жени с обществен принос на регионално ниво. Същият достига до над 500 общини и граждански организации в цялата страна. Проектът е осъществен с подкрепата на Европейски Корпус за Солидарност на ЕС.

Всеки желаещ да номинира своите вдъхновителки от Община Радомир, може да направи това чрез попълване на онлайн формуляр, публикуван във  фейсбук страницата на фондация „Солидарност в действие“. Крайният срок е 10 февруари.

Конкурсът се провежда с финансовата подкрепа на Български фонд за жените и Европейския съюз.