Радомирското отделение на Районна прокуратура – Перник пое случая с побоя в Земен с пострадала бременна жена

Радомирското отделение на Районна прокуратура – Перник пое случая с побоя в Земен с пострадала бременна жена

Районна прокуратура – Перник, Териториално отделение – Радомир, образува досъдебно производство във връзка с постъпили материали от ОД на МВР в Перник, съдържащи данни за извършено престъпление – причиняване на телесни повреди на повече от едно лице по хулигански подбуди. Деянието е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 4 и т. 12, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

На 14.01.2024 г. в град Земен е бил извършен побой над няколко лица, сред които била и бременна жена.

Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващия орган. В хода на разследването следва да се разпитат всички лица, установени като свидетели на случилото се. Необходимо е да се изясни причината за възникване на конфликта и развитието на събитията. Предстои да бъде установено наличие на камери за видеонаблюдение в района на местопроизшествието и да се изискат записи от тях.

Резултатите от разследването следва бъдат докладвани в Районна прокуратура – Перник съобразно срока по НПК.

Припомняме, че в полицията са подадени две жалби, а в Районна Прокуратура – Перник, Териториално отделение „Радомир“ трета от участници в конфликт, възникнал между две групи след празника „Сурва“ на 14 януари в Земен. От една страна няколко човека твърдят, че са бити, малтретирани, заплашвани и обиждани от 50-годишен земенчанин, а от друга страна същият се оплаква от заплахи по телефона спрямо него и дъщеря му. В ОДМВР – Перник са представени медицински документи от потърпевши и са снети сведения от всички участници по жалбите. 50-годишният мъж е бил задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

Действията по разследването продължават под надзора на наблюдаващ прокурор и работата продължава.