Първият баксетболен мач в напълно обновената спортна зала “Борис Гюдеров” се превърна в истински празник за перничани

Първият баксетболен мач в напълно обновената спортна зала “Борис Гюдеров” се превърна в истински празник за перничани

С баскетболен мач между отборите на „Миньор 2015“ – Перник и шампиона „Балкан“ – Ботевград бе открита напълно обновената спортна зала „Борис Гюдеров“. Да подкрепят своите любимци дойдоха над 1800 любители на емблематичната за перничани игра какъвто е баскетболът.

Сред тях бяха кметът на община Перник Станислав Владимиров и екипът му, областният управител Людмил Веселинов, както и легенди на баскетболния „Миньор“.

След края на мача, който перничани изгубиха с 67:85, кметът Станислав Владимиров сподели пред медиите: “И искахме да върнем мъжкия баскетбол в Перник и да обновим това съоръжение, за да стане едно приятно и красиво място за игра и за развитие на нашия спорт. Получи се невероятен празник за нас перничани. Те жадуваха за истински баскетбол, за хубава атмосфера. На феновете им благодаря – направиха атмосферата да бъде европейска и да бъде за пример. Показаха как една пълна зала може да подкрепя отбора си докрай“.

След края на втория етап от ремонта залата разполага с 1680 седящи места, напълно обновена настилка, климатична инсталация, ново осветление и табла. При първия етап на ремонта бе напълно  подменена дограмата, бе изградена  топлоизолация на сградата, ремонтира се и покрива на съоръжението.