МБАЛ „Рахила Ангелова“- Перник подписа договор с фирма за доставката на скенера

МБАЛ „Рахила Ангелова“- Перник подписа договор с фирма за доставката на скенера

Ръководството на МБАЛ “Рахила Ангелова“ в Перник финализира най-после обявената процедура за избор на доставчик на скенер за болницата. Новината потвърди директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов.

„Радвам се, че след повторното обявяване на обществената поръчка, заради обжалването на първата, най-сетне имаме избрана фирма, която да достави скенера. Тя е предложила най-изгодните условия и с нея сме сключили договор за доставянето на скенера. Тъй като това е скъпа апаратура, фирмата е внесла капаро и очаква производителят да я осигури в определен срок. През това време ние ще трябва да извършим ремонт на помещението, в което ще бъде монтиран. За целта са ни нужни 370 000 лева. Информирали сме Министерството на здравеопазването,  директора на Регионалната здравна инспекция и областния управител на Перник. Надяваме се да получим необходимите средства скоро, за да имаме време, до доставянето на скенера, да направим основен ремонт на помещението и да го подготвим за монтирането му“, поясни д-р Митов.

На въпроса- какво е заетостта на легловата база в болницата, д-р Митов поясни, че в момента около 45% от леглата в болницата са заети. Здравното заведение разполага с необходимите медикаменти и консумативи.