За три месеца НАП спипа над 600 нелегални сайта за хазарт

За три месеца НАП спипа над 600 нелегални сайта за хазарт

През последните три месеца на 2023 г. изпълнителният директор спря над 600 сайта, чрез които се организират хазартни игри от дружества без действащ лиценз по Закона за хазарта, съобщиха от НАП.

Каква е процедурата срещу нарушителите? 

След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете, посочени в него, трябва да преустановят дейността си до 3 дни.

НАП сезира съда, ако установи, че след изтичане на 3-дневния срок нерегламентираните онлайн платформи продължават да да достъпни за българските потребители и те могат да правят залози.

В такива случаи магистратите на свой ред издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до хазартните сайтове и техните поддомейни.

Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд, се публикуват в рубриката „Онлайн хазарт“ в сайта на приходната агенция.

НАП поддържа актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

В случай че потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози, може да подаде сигнал на llegal_gambling@nra.bg, съветват данъчните. Подателят на сигнала трябва да посочи сайта, както и своя интернет доставчик.