Днес ни очаква почти пролетно време, но в събота зимата се завръща

Днес ни очаква почти пролетно време, но в събота зимата се завръща

В събота, 20 януари, у нас ще започне да вали сняг и да се образува снежна покривка. В северните райони тя ще е около 10-15 см, а в Добруджа ще има навявания, но не толкова силни, колкото при изминалите бедствени ситуации от ноември 2023 г. Такава прогноза за времето направи синоптикът Петър Янков.

 Времето до края на седмицата

 Интересното е, че от четвъртък (18 януари) температурите в София ще се покачат до 13-14 градуса, което ще е средно с 1-2 градуса повече от температурата в Сандански. В петък също ще има високи температури, но в събота ще паднат с 10-12 градуса надолу. На юг и на изток от Пловдив също ще има сняг. В Горнотракийската низина той ще стигне 3-7 см.

От неделя (21 януари) валежите приключват, но снежната покривка ще се задържи, защото ще има мъгли, ниски облаци и ниски температури. Дневните ще са 3-4 градуса, а минималните ще стигат до минус 7. Пътищата ще са опасни още от събота следобед. В Северна Гърция също ще превалява сняг, а в Южна Гърция – дъжд, прогнозира Петър Янков и предупреди шофьорите да внимават.