Арестували Хулио Иглесиас заради 42 кг храна, извиниха му се

Арестували Хулио Иглесиас заради 42 кг храна, извиниха му се

Тикви, банани, ягоди, малини, боровинки, череши, домати, цвекло, целина, боб, спанак, марули, гъби, рукола и тарелки с пилешко месо. Това е част от намерената храна в багажа на певеца Хулио Иглесиас.

Той попадна в неловка ситуация на летището в Доминиканската република, съобщи изданието „Евро Уикли Нюз“, където бе задържан за кратко. Причината – в специален тайник в куфара му имало 42 кг храна.

Иглесиас живее между Бахамските острови и Доминиканската република. На 10 януари решил да лети от островите към Доминикана, но на летището в Пунта Кана е задържан, защото митническите служители открили пресните продукти, вносът на които е забранен на територията на страната.

Съобщава се, че инцидентът е довел до конфискуване на багажа на Иглесиас и той е на ръба да му бъдат повдигнати обвинения за транспортирането на такова голямо количество храна.

Министърът на земеделието на Доминиканската република обяснява, че „някои продукти трябва да бъдат карантинирани“. А за да оправдае певеца, министърът допълва, че не само той, а и много други хора пренасят храна в куфарите си, предаде bTV.

По-късно президентът на Доминиканската република и министърът на културата поискаха извинение от певеца и заявиха, че просто става дума за „недоразумение“.