Делян Добрев: Как е възможно да имаме финансов министър, занимавал се с международни измами?

Делян Добрев: Как е възможно да имаме финансов министър, занимавал се с международни измами?

Един американец осъдил фирмата на Асен Василев да му плати 5 милиона лева. Но, за да не платят, продали имотите и източили парите. Помогнала им „винетната кралица“ с нейните 100 милиона лева комисионни от търговията с винетки. До тук всичко ясно ли е? Според мен да. Това написа в своя фейсбук профил Делян Добрев.

„При цялата „сочност“ на историята кой на какви пари купил-продал, има ли пране на пари, има ли скрит рушвет от „винетната кралица“ и т.н., пропускаме според мен основното! За какво е осъдена фирмата на Асен Василев на 5 милиона? Какво е направил? След като е осъден да плати, значи съдът го е намерил за виновен. Виновен за какво? Измама, далавера, кражба, финансова злоупотреба? За какво е осъдена фирмата на Асен Василев да плати 5 милиона лева“, запита Добрев в своя пост.

„Това дело е вървяло години, тоест петте милиона са за нещо от периода, в който самият Асен Василев е бил управител на фирмата. Няма как да не си спомним за датчанина Мортен Лунд, който каза преди години по адрес на Асен Василев:

„Той е измамник, но е много, много умен. Не измами само мен, а и свои приятели. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам“, заяви Мортен Лунд пред bTV“, припомни депутатът.

„Сега освен за датчанина, разбираме и за някакъв американец… Това не е ли рецидив? Тези хора не се ли наричат рецидивисти? И сега стигаме до най-важния въпрос! Как е възможно да имаме за финансов министър човек, който по думите на потърпевши се е занимавал с международни измами и чийто фирми са осъдени от съда да плащат милиони левове обезщетения? Въпросът ми не е риторичен“, написа в заключение Добрев и добави:

„И да не забравяме! Тези са „коалицията на почтените“. /Източник: Marica.bg