Отстранeни са трима гранични полицаи  на ГКПП “Стрезимировци“, заради убийците на бизнесмена в София, които преминаха границата

Отстранeни са трима гранични полицаи  на ГКПП “Стрезимировци“, заради убийците на бизнесмена в София, които преминаха границата

Дисциплинарни производства за извършено на 4 януари 2024 година на граничен контролно-пропускателен пункт „Стрезимировци“ нарушение на правилата за граничен контрол са започнати срещу трима гранични полицаи със заповед на директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Антон Златанов. Тримата дежурни гранични полицаи са били на смяна и са отстранени до изясняване на случая. Те са от пернишка област.

Ще припомним, че Петър Александров и Александър Кинов бяха обвинени за убийството на 49-годишния Кирил Русев и оставени в ареста. Това реши на 8 януари съдът. Престъплението е извършено на 4 януари.

След това Кинов и Александров започват да изграждат алибито си. Отиват в Сърбия през граничния пункт Стрезимировци. Александров преминава със собствените си документи, но Кинов излиза от България с личната карта на Кирил Русев.

„Поискахме насрещна проверка от властите в Сърбия, която своевременно ни бе предоставена информация и се установи, вторият извършител на деянието, вече на вход в Република Сърбия, документът на убития е скрит и лицата са се представили с личните документи на тяхната самоличност’, каза Михаил Наумов, началник-отдел „Убийства“ в ГДНП.

Александров и Кинов носели телефона на убития Русев и от него изпратили няколко СМС-а до близките му. След това го оставили в Сърбия. След около час се върнали обратно в България. „Успяхме да установим местонахождението на телефона на убития“, разказа Михаил Наумов, началник отдел „Убийства“ в ГДНП.