За нов вид имотна измама предупреждава пернишка адвокатка

За нов вид имотна измама предупреждава пернишка адвокатка

Пернишкият адвокат Анжела Асенова използва социалната мрежа, за да предупреди за нов вид имотна измама, която се засича все по-често и в нейната практика. Ето какво написа тя, в помощ на всички:

„Внимавайте когато сключвате нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот и продавачът твърди, че е собственик на този имот въз основа на договор за покупка на държавен имот, сключен през 90-те години по реда на Наредбата за държавните имоти.

Пиша този пост заради поредната нова схема за имотни измами! Днес се оказа, че като нова схема за имотна измама е да се фалшифицират такива договори.

В публичния електронен регистър на Агенцията по вписванията има информация само за сключени сделки/договори след 2002 гждшно. И това днес се използва за нова престъпна схема за имотни измами.

Затова бъдете внимателни! И когато пристъпвате към сделка, в която продавачът се легитимира с такъв договор ( когато твърди, че въз основа на такъв договор е собственик на имота), ЗАДЪЛЖИТЕЛНО извършете проверка в съответната общината дали такъв договор действително е бил сключен!

Животът се преобръща само за миг. И нямат никакво, никакво значение каквито и да е имотни придобивки. И затова – защо е тази алчност ? И защо трябва да ги има и тези престъпни имотни схеми, все нови и нови, когато само едно е сигурно, че животът на всеки има своя край. А в края никой няма да вземе със себе си нищо“ пише адвокат Асенова.