Скандалният министър Тагарев веднага трябва да бъде изметен от политиката!
Снимка Булфото

Скандалният министър Тагарев веднага трябва да бъде изметен от политиката!

Времето на скандалния министър Тодор Тагарев в българската политика изтече!

Часовникът на неговата некомпетентност отброи последните минути от жалкото му пребиваване в отбранителното ведомство.

Призивът на председателя на Народното събрание Росен Желязков за оставката на Тагарев е лакмусът за достойнството на последния. Ако изобщо Тагарев има някаква чест, той незабавно трябва да освободи родната политика от присъствието си.

Да не поканиш депутати на официалното освещаване на бойните знамена, при положение, че си организатор на събитието, е не само грозно, но и недопустимо.

Това означава само едно – че Тагарев не само не уважава българските политици, но и държавността!

Рядко един министър може да обедини недоволството на всички политически сили в българския парламент. А, Борислав Гуцанов сякаш обобщава мнението на парламента за Тагарев с думите:

„Този човек е опасен за националната сигурност на страната ни и колкото по-бързо си тръгне от този пост, толкова по-добре“.

През октомври поведението на Тагарев предизвика остри реакции в НС, след като заяви, че България ще пропусне сроковете за ратифициране на договора за закупуване на бойни машини „Страйкър“ от Съединените щати, ако парламентът не го подпише преди местните избори.

„В момента всичко, което се е случило по отбраната се е случило в парламента. С нашите подписи. За страйкърите имаме много ясен график декември месец да привършим процедурата, така че да прави такива изказвания, не му прави чест“, заяви тогава Бойко Борисов.

„Ако Тагарев изисква нещо, трябва да си подаде оставката днес от българския парламент веднага. Министрите не могат да изискват нищо от парламента по никакъв повод“, коментира Делян Пеевски.

„Преди местните избори избухва война и трябва да купим бронетранспортьорите – този министър е вреден за държавата. Този министър час по-скоро трябва да напусне българската политика“, каза по този повод Георги Свиленски.

Гафовете на Тагарев нямат край и той отдавна трябваше да бъде изпъден от поста си.

Крайно време е хората, които имаха неблагоразумието да го предложат за член на кабинета, да ревизират решението си и да му покажат вратата!

Иначе рискуваме държавата ни да стане за резил!