Над 160 нарушения констатирани в региона по празниците

Над 160 нарушения констатирани в региона по празниците

Над 160 нарушения са констатирани по време на специализираната полицейска операция, проведена по време на Коледните и Новогодишни празници в Пернишко

Съставени са множество актове и фишове и са иззети акцизни стоки без бандерол и такива с изтекъл срок на годност.

951 моторни превозни средства и 1291 шофьори и пътници са проверени от служителите на „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Перник и колегите им от Дирекция „Жандармерия“ в рамките на проведената специализирана полицейска операция в периода 22.12.2023 г. – 02.01.2024 г. Органите на реда са наложили 74 глоби по фиш, съставили са 36 акта за установяване на административни нарушения по ЗДвП, 1 по Кодекса за застраховането и 6 по Закона за българските документи за самоличност. За вече извършени нарушения са връчени 88 електронни фиша и 5 наказателни постановления. Реагирано е на 11 сигнала и са образувани 10 бързи производства – 8 за управление на автомобили след употреба на алкохол и 2 след употреба на наркотици. Проверени са 91 криминално проявени и са връчени 3 протокола за предупреждения по Закона за МВР. Издадени са и 34 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки, свързани с констатирани нарушения по Закона за движение по пътищата.

От служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР и представители на НАП и Областна дирекция „Безопасност на храните“ /ОДБХ/ са проверени 16 магазина, питейни и увеселителни заведения. Съставени са 9 констативни протокола и 11 предупредителни протокола по чл. 65 от Закона за МВР. Органите на НАП са съставени 4 акта за установяване на административни нарушения за неиздаване на касови бележки и разлика в касовата наличност, а от служителите на ОДБХ 2 акта. От Икономическа полиция са иззели  множество акцизни стоки без бандерол и над 20 литра алкохол със стар бандерол.