Поетичен конкурс  в  пернишкото ОУ „Св. Ив. Рилски“

Поетичен конкурс в пернишкото ОУ „Св. Ив. Рилски“

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници в арт-залата на основно училище „Свети Иван Рилски“ се проведе конкурс, в който взеха участие ученици от петите класове. Момичетата и момчетата декламираха стихове посветени на Рождество Христово, представяйки своите умения в изразяването. Конкурсът бе отлична възможност за учениците на Ем.Цекина и Ант. Стоянов да покажат своята креативност, изразителност и любов към поезията.

Жури, съставено от главния учител Ирена Малинова и режисьорката Ваня Михова, оцени таланта на малките словесни майстори, като взе под внимание изтънчения израз и емоционалното предаване на стиховете. Откроиха се емоционалните изпълнители Никола Vв Сияна Vв и Мия Vа.

За създаване на празнично настроение, ученическият хор, изпълни няколко коледни песни, които допълниха атмосферата на конкурса.

На всички участници директорът на училището Цветана Пиралкова връчи грамоти за художествено изпълнение на стиховете, като ги похвали за майсторските им изпълнения и ги поздрави за настъпващите светли празници.