4 автомобила горяха през почивните и празнични дни в област Перник, в резултат на късо съединение

4 автомобила горяха през почивните и празнични дни в област Перник, в резултат на късо съединение

   Микробус изгоря при пожар в Перник, възникнал на 22 декември, около 16,50 ч. Причината е късо съединение. Освен автомобила са унищожени около 9 кв. м. изолация на жилищен блок, до който се намирала колата, ПВЦ дограма на блока, ролетна щора и 2 кислородни бутилки. Поради опасност от взривяване на кислородните бутилки, превозвани от моторното превозно средство районът е бил отцепен до ликвидиране на последиците от произшествието. Няма пострадали хора.

  Лек автомобил „Хюндай“ изгря при пожар на пътя Радомир – Кюстендил, в района на с. Прибой. Инцидентът е станал на 22 декември, около 19,00 ч. Причината е техническа неизправност.  Не са пострадали хора и други автомобили.             

  Отново на 22 декември изгоря още един микробус- „Пежо“, в района на гарата в гр. Радомир. Причината е късо съединение. Въпреки намесата на радомирски и пернишки огнеборци возилото е изгоряло напълно.

 На 27 декември, на автомагистрала „Струма“, в района на община Перник, е пламнал лек автомобил „Мерцедес“ с кюстендилска регистрация. И тук причината е късо съединение. Унищожен е двигателният отсек на колата, а водачът й не е пострадал.