Съдът пусна под домашен арест обвинения за взимане на подкуп служител на Министерството на младежта и спорта

Съдът пусна под домашен арест обвинения за взимане на подкуп служител на Министерството на младежта и спорта

Софийският Апелативен съд измени мярката от „задържане под стража“ на „домашен арест“ на обвинения за взимане на подкуп служител на Министерството на младежта и спорта Иван Иванов – младши, сина на шампиона по вдигане на тежести.

Според съда има пропуски в обвинението. Доказателствата разкриват, че Иванов-младши е сочен като посредник, за да може подкупът да стигне до други лица. „Свидетелят, подал сигнал, е напълно категоричен за това“, допълниха от съда. Подкупът е бил за зам.- министъра на спорта Даниела Дашева и за друго лице с име Емилия.

По делото обвиняем е и баща му Иван Иванов, който е олимпийски шампион по вдигане на тежести от Барселона през 1992 г., четирикратен световен и петкратен европейски шампион, в момента е старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести. Двамата бяха задържани в края на миналата седмица. Сумата от малко над 62 000 лв. е дадена от председателя на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид на Иванов-син, който беше задържан с белязаните пари, припомня БТА.