Важно за шофьорите по празниците: Интензивен трафик на границата с Турция и Румъния

Важно за шофьорите по празниците: Интензивен трафик на границата с Турция и Румъния

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния и Турция, съобщават на сайта си от „Гранична полиция“.

Трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП „Кардам“ на изход от страната към Румъния. Преминаването в участък от моста при ГКПП „Русе“ се осъществява в една лента поради ремонтни дейности, като участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, а движението се регулира.

Интензивен е и трафикът за товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“ на изход от страната към Турция. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция. През пунктовете  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, информират от „Гранична полиция“.

Нормален е трафикът и на всички гранични пунктове със Сърбия. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, припомнят от „Гранична полиция“.

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове и с Република Северна Македония.