Радомирско става привлекателна туристическа дестинация

Радомирско става привлекателна туристическа дестинация

Община Радомир в партньорство с Фондация „Българско-европейски институт” и Национално сдружение на малкия и среден бизнес представиха завършения проект „Тайнството на Мраката”. Заместник-кметът Станислава Генадиева, председателя на Фондацията г-н Роман Стоянов и председателя на сдружението Елеонора Негулова дадоха пресконференция с повече информация за това как проектът ще спомогне за повишаване на туристическия интерес към региона.

Целите на проекта са амбициозни и си взаимодействат с всички останали инициативи на общината за популяризиране на невероятното наследство на местната общност.

Селектирани са първокласни образци на културно-историческото и природно наследство – местността Бучалото и къща-музей „Стойова къща” в Радомир, манастирски комплекс ‘Света Троица” и килийното училище в село Радибош, Възнесение Господне в село Старо село и природният феномен Чокльово блато, намиращ се в землището на село  Байкалско.

Създадена е интерактивна презентация на местността Мраката, представена в 3Д и 360 градуса презентиране с интерпретативни текстове.

Заснетите обекти са селектирани и визуализирани на информационни табла с QR код, които ще бъдат поставени на видимо място за жители и гости на общината.