Коледен фермерски пазар в Перник

Коледен фермерски пазар в Перник

Тази седмица, от 21 до 23 декември, Mall Pernik отново е домакин на Фермерски пазари Хранкооп. Изданието е специално – празнично, тридневно и с удължено работно време, за да успеят повече желаещи да го посетят. Освен обичайното разнообразие от интересни и качествени продукти, жителите и гостите на Перник ще могат да се насладят и на няколко “събития в събитието” – творчески работилници и ателиета. Три месеца след старта на съвместната инициатива, желанието на организаторите и на домакините е тези директни срещи между производители и потребители да носят още съдържание и стойност, взаимно обогатяване и удовлетворение от общуването.

Освен продължителността на празничното издание, различна този път ще бъде и локацията на провеждането му. За повече комфорт на производителите и на посетителите, както и на участниците в творческите работилници, Коледният фермерски пазар се провежда на третия етаж в търговския комплекс, където е обособена зоната за хапване. Това ще направи по-приятно и самото преживяване за всички в уюта на закритото пространство през зимния сезон.

Третото издание на Фермерски пазар Mall Pernik се завръща с двойно повече участници. Към вече познатия асортимент от хляб и сладкиши, млечни и месни продукти, мед и пчелни, вино и комбуча, дъвки с натурални съставки, ядкови млека и сирена, чесън и лук, екзотични люти чушлета (които по това време на годината вече са в бурканчета или сушени), на това издание на фермерския пазар ще дебютират и ръчно изработени сапуни и балсам за устни, козметични продукти от рози и лавандула, занаятчийски шоколадови бонбони, крекери със семена и др.

В арт зоната отново ще се представят ръчно плетени шапки, шалове и чанти, сувенири с фино избродирани български шевици, натурална козметика за лице, коса и тяло, изящни бижута за делник и за празник.

Всички производители предлагат само собствена продукция и са регистрирани за съответната категория продукти.

В отделните дни на Коледния фермерски пазар посетителите ще могат да се включат в работилница за изработка на висулка за елха с творческо ателие от Радомир, в кулинарно забавление с правене на шоколадови бонбони с млада бразилка, омъжена в Перник, както и да бъдат изрисувани с къна – за здраве, красота и сила.

Работното време на Коледния фермерски пазар в Mall Pernik е удължено – от 10 до 18 часа.