Хитра лисица сутрин пристига в София с автобус от Кътина и ето какви ги върши…

Хитра лисица сутрин пристига в София с автобус от Кътина и ето какви ги върши…

Необичайна история сподели мъж в социалната мрежа. Той разказва, че хитра Кума Лиса е успяла да намери начин да се справи с нелекия живот.

Дивото животно редовно използва публичен транспорт, за да си намира прехрана из София, твърди Венец С.

Той пише, че дългоопашатата лисица редовно пътува от Кътина към централните части, за да обира гранулите, оставени за уличните котки. После далеч не бърза да се мести за постоянно в центъра, а се връща в околностите на селцето.

Мъжът илюстрира разказа си и с любопитна снимка – на нея се вижда животното, което е успяло да се побере под една от седалките в автобус, пише glasnews.bg.

„Хитра лисица, преструваща се на малко куче – за достоверност дори полайва, пътува редовно от Кътина към центъра. След като се нахрани с гранули, оставени за котките, поема обратно към волния кътински пущинак, пише Венец С.

Мъжът разказва за любопитната адаптация на животното към напрегнатото ежедневие в своя публикация в социалната мрежа Facebook. Ситуацията предизвика вълна от положителни реакции у хората.

Те констатират с разбиране, че животното вероятно няма избор и предприема тези пътни акции, за да подсигури оцеляването си.

Хората са впечатлени от предприемчивостта на Кума Лиса, но се надяват да си открие прехрана и в Кътина – за да не пострада от някой недоброжелател.