БСП извади сензационна версия за МОЧА, връщат ли го?

БСП извади сензационна версия за МОЧА, връщат ли го?

Пореден обрат с МОЧА! Председателят на БСП София Иван Таков разпространи до медиите документ, според който Министерството на културата е разпоредило незабавно прекратяване на демонтажа на Паметника на Съветската армия в София още на 14-ти декември.

От изпратения до медиите документ става ясно, че на 14 декември от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ (ГД ИОКН) към Министерство на културата са разпоредили да бъдат спрени всички дейности по демонтажа на паметника. Документът е подписан от главен инспектор Иван Генов.

С него е наложена принудителна административна мярка, за която законът предвижда предварително изпълнение, тоест още в четвъртък е трябвало да бъдат прекратени всички дейности по рязането на монумента, пояснява Иван Таков.

Български модел, репресиран по време на социализма, е позирал за образа на войника от Паметника на Съветската армия в София. За това разказа…

Според Иван Таков областната управа подлежи на санкции за това, че не се е съобразила с предписанието от ГД ИОКН.

„Тези действия от страна на Областната управа не са просто самоуправство, това е превишаване на длъжностните права и злоупотреба с държавни средства. Документът, издаден от Инспектората към Министерство на културата, беше крит от обществеността в продължение на два дни, за да не спират да безчинстват върху монумента“, коментира Иван Таков. /Източник: Marica.bg