Почистени ли са „Хаинбоаз”, „Шипка”, „Предел” и „Петрохан”
Прохода Петрохан

Почистени ли са „Хаинбоаз”, „Шипка”, „Предел” и „Петрохан”

Прогнозите на синоптиците за обилен снеговалеж в страната се сбъднаха. Каква е обстановката на високопланинските проходи „Хаинбоаз”, „Шипка” и „Петрохан” провериха репортерите на NOVA.

Към момента Проходът на Републиката е отворен за всички моторни превозни средства, каза в ефира на „Събуди се” директорът на Областното пътно управление инж. Венцислав Ангелов.

Проходът „Петрохан” е отворен за движение. Новата снежна покривка е около 10 см. Почистен и опесъчен е  районът. 7 от общо 27 машини в област Монтана чистят Прохода. Препоръчва се шофьорите да тръгват напът с подготвени за зимни условия коли.

Температурите на прохода „Шипка” сутринта бяха около -5 градуса, а вятърът е осезаем. 10 машини се грижат за почистването и опесъчаването на пътя. На върха няма ток. Панорамният път за „Бузлуджа” традиционно за зимата е затворен. Паметникът на свободата също е затворен за посещения през днешния ден. Видимостта на места е почти нулева.

На прохода „Предел” вятърът е леден. Пътят обаче вече е почистен. 

Пътят Главан-Звездата-Младиново временно е затворен за движение на всякакви МПС за снегопочистване. Обходът в двете посоки е през Раднево-Гълъбово-Симеоновград. Всички останали пътища и проходи на територията на област Стара Загора са почистени и отворени за ползване при зимни условия.