Нови шефове в bTV, зрители в паника за синоптичките

Нови шефове в bTV, зрители в паника за синоптичките

bTV обяви рокади в ръководството, но все още търси кой да наследи нагазилия в политиката Антон Хекимян. Зрители пък се развълнуваха да не посегнат на любимите синоптички.

 Апостол Пенчев е новият програмен директор в „Би Ти Ви Медия груп“, който заема поста от днес, 11 декември, и така ще смени досегашния Христо Хаджитанев, обявиха от компанията.

Би Ти Ви сменя и директора на отдел „Човешки ресурси“ – Дарина Петрова заема позицията, на която беше Наташа Кумчева.

Промените в медийната група са стратегическа стъпка за засилване на растежа й, обясниха оттам.

Задачата на Апостол Пенчев е да развие стратегия за съдържание, която да ускори растежа на компанията и да надгради ангажимента на медията да предлага „съдържание по всяко време и навсякъде“. За него всъщност това е завръщане в Би Ти Ви, където той беше програмен директор от 2005 до 2009 г., ръководител на телевизията в периода 2009-2014 г. и член на управителния съвет в периода 2010-2014 г. Заемал е висши мениджърски позиции в БНТ, телевизия PRVA и B92 TV в Сърбия и в „Нова Броудкастинг Груп“.

Дарина Петрова започва кариерата си в областта на „Човешки ресурси“ в енергийната компания Enel през 2006 г., след което продължава развитието си в секторите на минно-добивнaта индустрия и тежката промишленост, здравеопазването, бързооборотните стоки. Дарина притежава образование в сферата на реклама, маркетинг и бизнес администрация, както и ниво 7 от сертификационната акредитираща програма на Асоциацията за професионалисти по управление на човешките ресурси във Великобритания. Ръководила е проекти по управление на промяната, организационно развитие и лидерство, управление на възнаграждения и придобивки за предишните си работодатели.

Христо Хаджитанев и Наташа Кумчева ще продължат да работят в Би Ти Ви до 31 декември, за да осигурят плавен преход на бизнес операциите.

В първите коментари в социалните мрежи зрители се шегуваха, че огласените рокади не ги вълнуват толкова, колкото евентуално напускане на някоя от сексапилните синоптички като Натали Трифонова.