Община Перник награди младите доброволци

Община Перник награди младите доброволци

Вчера в Перник бяха връчени вторите годишни награди на кмета за доброволчество. Събитието беше организирано от Консултативния съвет за младежка политика с подкрепата на община Перник.

Доброволците бяха поздравени от кмета на община Перник Станислав Владимиров. Той им благодари за всичко, което правят и добави, че младежките организации са голяма опора на общинската администрация.

  „Благодарение на вашите усилия намерихме формулата, с която да реализираме заедно толкова много мероприятия, да създадем общинската стратегия за младежта и да утвърдим добри каузи“, каза още кметът Владимиров.

Наградите на доброволците и членовете на младежките организации бяха връчени от секретаря на община Перник Мартин Жлябинков.

 Наградата на доброволец на годината бе връчена на  Кристина Тодорова, член на общинския младежки съвет и БМЧК – Перник. За доброволческа инициатива на 2023 бе избрано мероприятието по повод Деня на розовата фланелка, организирано от младежки клуб „Да бъдем приятели“ към фондация ПУЛС, в партньорство с БМЧК-Перник, Общински младежки съвет, Международен младежки център – Парник и Скаутски клуб „Кракра Пернишки“.