И в Трън грейна  празнично коледна елха

И в Трън грейна  празнично коледна елха

Безспорно кулминацията в петъчния 8 декември и най- вълнуващо за децата на Трън, беше запалването на коледната елха.

Още преди 17.30 ч площадът пред читалището в пограничния град се изпълни с хора. На сцената на читалището, в дървена къщичка, беше пресъздадено Рождество Христово и всеки, който иска може да се снима. Естествено, първи бяха малчуганите.

 Деца изпяха песен, с която поздравиха присъстващите на площад “Владо Тричков” трънчани и гости на Трън. От сцената на читалището кметът на община Трън Цветислава Цветкова поздрави жителите на общината с предстоящите празници. Тя подчерта, че годината е била трудна, но ползотворна.

“В навечерието сме на най-светлия християнски празник Коледа и на прага на новата 2024 година. От сърце ви желая да посрещнете най-светлите празници с близки и любими хора. Нека новата година бъде успешно начало за едно по-добро бъдеще, благополучие и с просперитет за нашия общ дом – община Трън. Нека настъпващата 2024 година ни дари със здраве, съзидателен дух, енергия за ползотворни дела и надежда. Пожелавам на всички светли и благословени коледни и новогодишни празници”, каза Цветислава Цветкова.

След това започна отброяването и блеснаха коледните светлини в Трън. Празнична заря озари небето над града в разноцветни цветове.