Читалищният специалист Владимир Русев сяда на стола на зам.-.областния управител на Перник Илинка Никифорова

Читалищният специалист Владимир Русев сяда на стола на зам.-.областния управител на Перник Илинка Никифорова

Владимир Русев, от Демократична България, сяда на стола на досегашния зам.-областен управител Илинка Никифорова.

Тя е позната на перничани още по времето, когато беше шеф на дирекция „Образование и култура“ в община Перник, а след това и зам.-кмет по образование и култура по времето на покойната Росица Янакиева. В във второто правителство на Бойко Борисов тя беше зам.-областен управител от квотата на АБВ.

Илинка Никифорова бе назначена за зам.-областен управител при управлението на служебния министър-председател Гълъб Донев, вече в пенсионна възраст.

Владимир Русев в последните години се изявява като читалищен специалист. Той е дългогодишен секретар в НЧ  „Нови хоризонти-2009“ в Перник. Някои перничани още го помнят като журналист в Общинското радио Перник. Русев е инженер по образование. Той беше в листата за кандидати за общински съветници на ДБ на местните избори на 29.10.2023 г.

Кадровата рокада не е изненада. Още при формирането на правителството от ПП-ДБ, тръгнаха слухове из Перник, че ДБ не крие мерака си да управлява областната администрация в Перник. Затова мнозина бяха изненадани, когато се разбра, че областният управител Людмил Веселинов запазва поста си, а за негов заместник бе назначена Илинка Никифорова.

Очевидно ДБ не е прежалила областната управа и като начало се задоволява  да получи поне стола на зам.- областния управител. Поне за сега…