Подземният минен музей в класацията за Годишните награди в туризма 2023

Подземният минен музей в класацията за Годишните награди в туризма 2023

От 28-ми ноември стартира електронното гласуване за осмите Годишни награди в туризма – 2023. Перник участва в номинациите с Подземния минен музей. 16 са общо предложенията за тазгодишните награди в туризма. Сред тях са Александровската гробница в Източните Родопи, Веляновата къща в Банско, Вила Армира в Ивайловград,Замъка в Равадиново,крепостта Овеч в Провадия, Националният исторически музей в София, музеят на Васил Левски в Карлово и други.

Онлайн вот ще определи носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Онлайн гласуването ще приключи на 5 декември 2023 г. в 23:59 ч.

Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. И тази година контролът ще бъде завишен, като са предвидени допълнителни мерки, с които да се минимизират възможности за промяна на електронния вот. Опити за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 14 декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.
Онлайн гласуването става на сайта на Министерството на туризма.