МВР каза истината за причината за кошмара с опашките от автомобили по границите

МВР каза истината за причината за кошмара с опашките от автомобили по границите

Пресцентърът на Министерството на вътрешните работи информира, че след извършени констатации за изключително много не връчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, със заповед на заместник-директора на ГД „Гранична полиция“ са дадени указания да се извършва справка за не връчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани, с цел по-голяма събираемост на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата. 

През изминалата събота, опашки от хора, автомобили и автобуси се е образува от сутринта на граничен пункт „Калотина“.

„Категорично опровергаваме медийни публикации, в които се казва, че личните документи на граждани са били задържани от „Гранична полиция“, докато не заплатят глобите си от пътни нарушения.

Напомняме, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва вeднага на граничния пункт. Опашки са се образували поради желанието на граждани да заплатят своите глоби веднага“, увериха от  ГД „Гранична полиция“.

С цел облекчаване на пътния трафик по ГКПП, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни не се изпълнява./източник: БЛИЦ