Какво време ни очаква в началото на седмицата?

Какво време ни очаква в началото на седмицата?

Привечер и през нощта срещу понеделник, с продължаващото застудяване, дъждът в централната и източната част на Дунавската равнина и планинските райони ще преминава в сняг, там ще се образува тънка снежна покривка и ще има условия за виелици и навявания. От северозапад валежите ще спират. Температурите ще са с малък дневен ход – от 3°-4° в северозападните до около 20° в югоизточните райони, където преди обяд ще продължи да духа силен югозападен вятър. За София минималната температурата ще е около 5°, максималната – около 7°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ

Над планините ще e облачно с валежи предимно от сняг, под 1800 метра от дъжд, но и там до края на деня дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. С него ще нахлува студен въздух и след обяд дневните температури значително ще се понижат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 4°.

В понеделник преди обяд все още ще вали в Югоизточна България, предимно дъжд, в Странджа, Сакар и Източна Стара планина – сняг. От северозапад облачността ще продължи да се разкъсва, временно и ще намалее. Вятърът ще отслабне, след обяд в Западна България ще стихне; в Източна България ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максималните – между 0° и 5°, в крайните югозападни райони – до 8°-9°.

 Във вторник ще бъде почти без валежи, но в по-голямата част от страната ще има ниска облачност, в низините ще е мъгливо. Минималните температури ще са отрицателни – до минус 4°, минус 5°, дневните ще се повишат с 1-2 градуса. Вятърът ще се смени с изток-югоизточен.