Двама заместник-председатели ще има пернишкият Общински съвет

Двама заместник-председатели ще има пернишкият Общински съвет

Двама заместник председатели ще има новият Общински съвет, бе решено на днешното извънредно заседание на местния минипарламент. Това са Ралица Андреева от „Движение за просперитет на Перник“ и Димитър Колев от ВМРО. Местните законотворци приеха и квотното разпределение на постоянните комисии към ОбС, както и техния състав. Решено бе председателят на минипарламента Денислав Захариев да членува в Асоциацията на председателите на общински съвети. Той ще е представител на пернишкия минипарламент в Общото събрание на Националното сдружение на общините в България.

На заседанието вчера бе прието решение за корекция на поименния списък на капиталовите разходи за 2023 година. Основната промяна е свързана с парите за ремонта на Двореца на културата – те се увеличават с 477 хиляди лева заради възникнали непредвидени ремонтни дейности. Прието бе предложението на кмета на общината Станислав Владимиров за сключване на споразумение за съвместна дейност на община Перник и  Практикер Ритейл ЕООД,по силата на което дружеството ще осигури за срок от 6 месеца 42 000 лева, с които ще бъде подпомогната дейността на баскетболен клуб „Миньор“.

Съветниците дадоха съгласие и за назначаването на ВрИК кме на село Черна гора, за да може да се гарантира административното обслужване на жителите на Черна гора, Лесковец и Планиница, стопирана до този момент заради предстоящия избор на местен управник, след като и при балотажа двамата кандидатите за кмет бяха с равни резултати. До провеждането на новия вот управлението е поверено на Даниел Петров.