След 30-годишно прекъсване Перник отново е домакин на шампионат по бокс!

След 30-годишно прекъсване Перник отново е домакин на шампионат по бокс!

След почти 30 – годишно прекъсване, Перник отново е  домакин на кръг от  Държавното лично отборно първенство по бокс за мъже и жени. Надпреварата бе открита в зала „Борис Гюдеров“, а в четири поредни дни 150 състезатели от  70 клуба от цялата страна ще излязат на ринга в Перник.

„С това първенство закриваме боксовата година в България. Тук са всички национали, с нас са и много от легендите на пернишкия бокс. Очакваме страхотна спортна атмосфера  и пожелавам успех на всички състезатели“, каза домакинът и треньор на спортен клуб по бокс Миньор Перник Емил Георгиев.

„Поздравявам организаторите на първенството, че върнаха този традиционен за Перник спорт в града ни. След толкова много години отново сме домакини на такова голямо състезание в бокса, а вече имаме и перничанка шампион при жените в лицето на Далия Райчева. Още малко ни остава да приведем залата във вида, в който всички искаме да бъде, за да домакинства още по-големи събития, които да се утвърдят в спортния ни календар“, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той поздрави всички участници и им пожела много спортни успехи. След откриването на турнира Владимиров връчи почетни плакети на легенди на пернишкия бокс, сред които Йордан Казачки – основател на клуб Миньор, Веселин Пашалиев, Тодор Занданов, Георги Джунджаров, Иван Димитров, Валентин Лазаров, Валентин Киров, Валентин Станоев, Герасим Герасимов, Доц.Евтим Лефтеров, Ивайло Боянов и Манол Йорданов.