Откриха обновената и санирана сграда на Областната дирекция на МВР в Перник

Откриха обновената и санирана сграда на Областната дирекция на МВР в Перник

Обновяването се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ (2014-2020 г.). Общата стойност на проекта е 749 173,03 лв. От тях 636 797,07 лв. са европейско финансиране, а 112 375,96 лв. – национално.

Сред извършените дейности са цялостно обновяване на покрива на сградата и частична подмяна на конструкцията му. Подменени са стари керемиди, улуци, водосточни тръби и др. Фасадата на зданието е изцяло санирана. Частично подменени са още дограми, врати, радиатори и вентили. Вътре в сградата са монтирани и нови енергоспестяващи осветителни тела, а на входът ѝ е поставена и рампа за инвалиди, припомня БТА.

Фирмата, извършила инженеринга, проектирането, авторския надзор и строителството, е „НИК Индъстри“ ЕООД от Земен.

Директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Милчов благодари на кмета на община Перник и цялото ръководство на администрация за успешно реализирания проект.

„Резултатът е видим за всички. Имаме прекрасна сграда, в която ще работят служителите на ОД на МВР и другите служби, намиращи в нея. Като продължение на това сме планували впоследствие да изградим Център за административни услуги за улеснение на гражданите“, каза Милчов.

Заместник-кметът Стефан Кръстев поздрави ръководството на ОД на МВР – Перник за доброто междуинституционално сътрудничество.

„Приключва един знаков проект за община Перник за изминалия програмен период, който е изпълнен в изключително кратки срокове, финансиран по програма „Региони в растеж“. Благодарение на него се промени не само обликът на градската среда в тази централна част на Перник, но и условията за работа на всички служители от ОД на МВР и службите, обитаващи сградата“, заяви Кръстев. Той коментира, че проектът ще бъде в улеснение и на гражданите, посещаващи дирекцията.