Коледно математическо състезание в Езикова гимназия „Симеон Радев“ в Перник

Коледно математическо състезание в Езикова гимназия „Симеон Радев“ в Перник

Коледно математическо състезание за ученици от 1-ви до 8-ми клас ще се проведе на 10-ти декември в сградата на ГПЧЕ „С. Радев”. Състезанието е индивидуално, а заявките за участие ще се приемат в ГПЧЕ „С. Радев”, на eli_igova@abv.bg, или на тел. 0886719592 до 13ч. на 9.12.2023г.

Според регламента на състезанието учениците от 1-ви клас ще решават 10 задачи. Останалите ученици от 2-ри до 8-ми клас /без 7-ми клас/ ще решават 9 тестови задачи и 1 задача с подробно описано решение. Всяка задача има само един верен отговор от четири възможни, като първите три са цифри, а последният- друг отговор. Посочването на Друг отговор ще се приема за вярно, само ако допълнително е записан и верен резултат. Седмокласниците ще решават задачи във формат, подобен на Националното външно оценяване. Първокласниците и второкласниците ще имат 90 минути за решаване на задачите, а останалите ученици- 120 минути.

Таксата за участие в състезанието е 15 лв.

Класиралите се на първите три места ще получат медал и грамоти. Резултатите ще бъдат обявени на сайта на ГПЧЕ www.simeonradev.org на 18. 12. 2023г. след 17ч.аса, уточняват организаторите.